Sivut

perjantai 4. toukokuuta 2012

Näyttelyilmottautumisia ja koppelohaukkuja

Senni on eilen ilmoitettu Kokkolan kv näytelmiin pentuluokkaan ja sinne siis suuntaamme heinäkuun alussa! Hilmaa en ajatellut sinne kuitenkaan ilmottaa, kun Hilma osallistuu sitten Oulun kv näytelmiin siitä seuraavana viikonloppuna ja pentukehiin ei ole muutenkaan mitään järkeä useampaa kertaa osallistua. Harjoitella kun voi mätsäreissä ja kotonakin. Pentukehän tuloksethan ei ole virallisia vaan lähinnä harjoittelua. Muutenkin tämän rodun (kuten muidenkin isojen rotujen) kanssa saa odotella sitä kasvamista ennenkuin ovat "parhaimmassa" kunnossa näyttelykehiin.

Esimerkiksi meidän Nami näytti täysin valmiilta vasta viime keväänä 2,5v iässä. Nami saikin viimeisen Sertinsä silloin Vaasan näyttelystä Eerolan Tapiolta hyvällä arvostelulla höystettynä.

Hilma ja Ruuti siis osallistuvat sitten heinäkuussa Oulussa pentukehään sunnuntaina 15.7. Myös sisarukset Una ja Robi olivat osallistumassa. Alkuun ajattelin että ilmoitan Naminkin huviksi näytille Ouluun, mutta sain aikaiseksi lähetettyä tarvittavat paperit Ruotsin Kennelliittoon ja ollaan siis lauantaina 14.7 menossa rajan toiselle puolelle kehään.

Nami reilu vuosi sitten Vaasassa. ERI, SERT, CACIB, ROP ja FI MVA
Kuulumisia on kuulunut Riinalta Kemistä, että Ruutin kanssa ollaan osallistumassa näyttelytreeneihin ja mätsärissäkin ollaan ilmeisesti käyty. Myös Senni on näillä näkymin osallistumassa koirakoulun kurssien ohella myös näyttelytreeneihin. Eipä voi kylliksi kiittää sijoituskotien panostusta!! :) Sennistä sainkin Sarilta myös viestiä että Sennin kanssa ollaan edistytty nyt hyvin ja heillä on vähän arki helpottanut meidän kaksi viikkoisten treenien ansiosta. Jes!

Vanhemmilta sain myös puhelua että isä on ilmoittamassa mua Ritan kanssa koppelohaukkuihin, joka järjestetään 25.8.2012 Lieksassa. Jos oikein muistan niin muina vuosina sinne on osallistujat arvottu mukaan? Nytkin haukkuihin otetaan 25 osallistujaa, jotka tarvittaessa arvotaan. Jos vain mukaan pääsen niin mielenkiinnolla lähden mukaan, tästä on jo kuitenkin useampana vuonna puhuttu että jos lähtisin kokeilemaan.

"KOPPELOHAUKKUJEN PERIAATTEET:


Koppelohaukkujen avulla pyritään saamaan naisia ja tyttöjä mukaan pystykorvatoimintaan. Koppelohaukuissa naisille annetaan tietoa, rohkaisua ja käytännön opastusta pystykorvaharrastukseen.


Koppelohaukuissa eri puolilla Suomea asuvat pystykorvanaiset saavat tilaisuuden tavata toisiaan, ja siten Koppelohaukuissa edistetään pystykorvanaisten yhteishenkeä. Koppelohaukuissa myös uudet, ilman omaa koiraa osallistuvat naiset pääsevät mukaan maastoon seuraamaan linnunhaukkukoetta. Ensikertalaisten opastaminen on yksi tärkeä Koppelohaukkujen periaate. Palkintotuomarien kunniatehtävänä on opastaa uusia harrastajia. Koppelohaukkuihin osallistuvan naisen on itsenäisesti ohjattava koiraa, jonka ei tarvitse olla osallistujan omistama. Ylimääräisiä miehiä ei saa mennä maastoon mukaan!


Koppelohaukuissa voitto ei ole pääasia, vaan tärkeintä on saada hyviä elämyksiä ja kokemuksia linnunhaukkukokeesta ja yhteistyöstä pystykorvan kanssa. Koppelohaukkujen järjestämisessä pyritään hyvään tasoon. Naiset ovat pääosassa kaikessa. Koppelohaukkujen järjestäjät eivät tavoittele taloudellista voittoa.


Koppelohaukut järjestetään kiertävänä kilpailuna eri puolilla Suomea niin kauan, kuin halukkaita järjestäjiä löytyy. Koppelohaukkujen voittaja saa SPJ:n lahjoittaman Koppelo-kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa. Järjestön kustantaman pikkukoppelon saa jokaisen vuoden voittaja omaksi. "


Lähde: http://www.spj.fi/fi/kisat/koetulokset/koppelohaukut+2012/


Tämä lähtee nyt Hilman, sekä sisarusten Robin, Unan ja Hetan kanssa tokoilemaan! Hilma ja Una onkin jo ilmoitettu kesäkuuksi tokon alkeisjatko kurssille niin päästään jatkamaan treenejä heti alkeiskurssin loputtua. Tarkoitus on myös osallistua Haukiputaalla järjestettäviin näyttelytreeneihin kesäkuussa. Hyvää viikonloppua kaikille!

...ei niin valmiita neitejä näyttelykehiin... Hilma ja Senni