Sivut

lauantai 26. toukokuuta 2012

Tokoalkeiskurssi päätökseen

Johan on hetki vierähtänyt että on päässyt päivittelemään! Olin siis äitini kanssa viettämässä vähän lomaa Turkissa ja siksi on ollut vähän hiljaiseloa :)

Tänään oli viimeinen kerta Oulun koirakoulun tokoalkeis kurssilla ja lopuksi oli pieni koe josta Hilma selviytyi hienoin arvosanoin: Sivulletulo 10, hihnassa kulkeminen 10 ja paikallaolo 10. Meidän kympin oppilas! Mami on ylpee! Myös sisarukset Una ja Robi selvisivät hienosti kokeesta hyvin arvosanoin. Ensi viikolla jatketaankin sitten jatkokurssilla, mukana ovat Hilma ja Una.

Tämän päivän tunnilla harjoiteltiin lisäksi uutena asiana vähän nouto juttuja. Aloitettiin harjoittelu takaperin ketjuttamalla. Aloitettiin siis siitä että koira ottaa pienintäkin "kontaktia" kapulaan ja siitä sitten palkataan (esim. katsoo kapulaa->naks->palkka, koskee nenällä kapulaan->naks->palkka, ottaa kapulan suuhun->naks-> palkka jne), lopputuloksena pitäisi olla se, että koira pitää kapulaa jämäkästi suussaan pureskelematta sitä ja päästää siitä lopuksi käskystä irti. Oon Hilman kanssa ottanut aikaisemmin vähän pieniä sheippaus tehtäviä ja kosketusalustaa, mutta siitä on tosiaan kauan aikaa ja meni jonkin aikaa ennenku hoksan homman juonen. Tätä tehtävää otettiin ihan tunnin lopuksi ja koiratkin oli lämmöstä ja riekkumisesta ihan puhki, joten viretaso ei ollut ihan parhain uuden jutun harjoittelemiseen. Noh, mutta meillä on onneksi ensi viikko aikaa harjoitella ennen seuraavia treenejä.

Lopuksi otettiin vielä kuvia reilun 6kk ikäisistä sisaruksista. Isoilta näyttävät kuvissa, mutta ihan kakaroitahan nuo vielä on ja kyllähän tuon näkeekin kun tarkemmin katsoo :)

p.s. valotuksen osalta ei mitään parhaimmistoa nämä kuvat, akku oli nimittäin ihan lopussa ja nopeasti piti räpsiä että kerkeää kuvat saada.

Noora ja Una, Niko ja Hilma, Anna-Maria, Aada ja Robi


Chic's Joy Royal Robin "Robi"
Robi
Chic's Joy Belle Beatrice "Una"
Una
Chic's Joy Charmante Charlotta "Hilma"
Hilman viisaus oikeen paistaa sen kasvoilta..... ;)