Sivut

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Tokotreeniä ja hakuja

Perjantaina käytiin siis tokoilemassa kurssilla. Ihan perusjuttuja otettiin eli aluksi leikkiä kakaroiden kanssa, sen jälkeen vähän hihnassa kulkemista. Noh Hilman hihnassa kulkeminen oli sitä että se vain tapitti mua silmiin ja hipsi sivulla että saa makupalaa. Sen kanssa on harjoiteltu ihan hirveästi pienestä asti hihnassa kulkemista ja vasemman jalan ohi ei ole asiaa ilman vapautusta. Oikeasta paikasta saa aina kehuja ja makupalaa ja eteenpäin ei liikuta senttiäkään vetämisestä. Oon oikeasti tosi ylpeä tuosta kakarasta, meillä yksikään muu koira ei osaa yhtä hyvin käyttäytyä hihnassa. Onhan sille joutunut useamman kerran ärähtämäänkin kun sinnikkäästi on vain kaula pitkällä henkitorvi korskuen kiskonut eteenpäin, mutta onneksi siitäkin vaiheesta päästiin nopeasti pitkällä sinnillä ohi.
Pelkään vain että Hilmalla menee jotenkin toko seuraaminen ja hihnassa kulkeminen sekaisin, kun se tahtoo tapittaa mua pätkittäin silmiin. Enkä halua että se oppii toko seuraamisesta sellaista katkonaista..katson..en katso..katson.. Viisaampi kertokoon että mitenkäs tuon suhteen oikein sitten on? Me ei kuitenkaan ole otettu "toko seuraamisessa" kuin ihan pikkupikkupikku pätkiä katsekontaktilla, pääosin se menee vielä imuttamisella jossa otetaan sitten kättä välillä pois... ja vaihdetaan makupala kättä hetkellisesti.. olipas hankalasti selitetty.. Ehkä otan joku päivä videota...
Kurssi jatkui myös seisomis harjoituksilla (en nyt siis tarkoita mitään näyttelyseisomista) ja sivulle tulolla. Hilma osaa jo aika hyvin paikan sivulla, mutta kyllä sitä joutuu vielä kädellä avittamaan loppuun asti. Muuten se paikka on yleensä vähän poikittain tai muuten vinossa. Lopuksi otettiin vielä luoksetuloja.

Hilman kans kävin heti lauantaina töiden jälkeen treenailemassa kentällä seisomista ja nopeita maahanmenoja. Lopuksi otettiin vielä sivulle tuloja ja vähän seuraamista.

Tänään sunnuntaina käytiin kentällä Nikon, Lyylin ja Hilman kanssa. Namia en viitsinyt juoksujen tärppien takia ottaa mukaan. Tiedän että se pysyy kyllä käskyn alla eikä lähde mihinkään, mutta kentällä oli paljon muitakin, kuten meidän iki ihanat naapurit jotka pitää koiriansa irti pyörätielläkin mihin sattuu haahuillen, mummoja ja toisia koiranomistajia pelotellen... Otettiin vuoronperään vähän hakuja Lyylin ja Hilman kanssa. Niko meni piiloon ja minä lähetin. Tuolla kentällä oli aivan auttamattoman huonot piilot, mutta ihan hyvä vaan ku Hilman kans on vielä niin vähä nuita otettu. Otettiin tuulta vasten usiamman kerran ja myötätuuleenki yhesti. Siinä joutu Hilmaki vähän aikaa miettimään että mistä se haju tulee. Mutta hyvin tuo on hoksannu ton homman. Tullu äippäänsä. Lopuksi saivat vielä vetää rallia kentällä kolmistaan Hilma, Lyyli ja Una.

Niin joo ja tosiaan teinhän mää Hilmalle ensimmäisen jäljenkin tällä viikolla... Hetken mietiskelyn ja maisemien ihailun jälkeen hoksas homman nimen ja veti koko jäljen hienosti loppuun asti. Mitä nyt muutaman kerran yritti poiketa, mutta pienellä jarruttamisella pysyi hyvin. Pitäis vissiin enemmänkin alkaa nuita tekemään kun tuo muutenkin on kokoajan hajujen perässä, tiuaksti nokka kiinni maassa nuuskuttaen.

Kakaroiden hurmaavaakin hurmaavampi isukki Hugo! <3
Robi pikkusempana
Robi <3