Sivut

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Treeniä, uintia ja uutta ruokaa!

Tänään käytiin koirien kans Jäälin montuilla vaikka oliki aika vilponen ilma. Lyyli on aina ollu hirviä vilukinttu ja seki muka juoksi suoraan veteen pulikoimaan eli ei nyt ihan älyttömän kylmä ollut. Kyllähän tuo tutisi kun pois lähdettiin. Lyyli oli tänään ihmeen rohkeana kyllä menossa tuonne veteen, ei se viime kesänä ihan noin rohkea ollut, varmaan nuo pari kertaa uimalalla on sitä rohkaissut? En kuitenkaan uskalla päästää sitä ilman liivejä, sillä ranskisten uintitaito on yleensä aika heikkoa. Nami ui ku häkä ja tietenki ilman liivejä, se uis sinne veteen niin kauan ku jaksaa vaan palloa heittää. Hilma ei vielä uskaltanu ite mennä, mut pienellä Nikon avustuksella kävi kierroksen aina pulikoimassa, eikä ollut yhtään moksiskaan vaikka Niko sitä vähän veteen auttoki. Hilmallaki oli kokoajan liivit päällä.

Hilmalle käytiin tänään ostamassa uutta ruokaa ku Brit Care loppui yli viikko sitten ja Zooplussan tilausta ei näy eikä kuulu... Kuulemma jossain timbuktussa asti vielä tulossa... En tiedä mitä nyt tehdään sille Hill'ssin ruualle? Toivottavasti sen voi lähettää takaisin, jos kukaan ei sitten halua ostaa sitä?
Hilma on siis syönyt reilun viikon raakaa, riisi/tattari puuro sekoituksia ja vähän kurkkusosetta seassa ettei mee maha kovalle. Huomaa kyllä heti ihosta, että ei puske se tyypillinen ruskea väri läpi, jota nappuloista on tullut (korvissa ja pimpsan ympärillä ollu aiemmin semmosta ruskeaa). Kaupasta lähdin hakemaan Golden Eaglen Holistic pentu ruokaa isoille koiraroduille, mut se oli valitettavasti loppunut just. Joten päädyttiin mietiskelemään James Welbelovedia tai Belcandoa. Welbvelovedilta ei ollut ollenkaan isoille koirarodun pennuille suunniteltua ruokaa ja n.30% määrä proteiinia kuulosti minusta tosi hurjalta määrältä. Joten päädyttiin Belcandoon. Belcandon Maxi Juniorissa näkyi olevan 23% protskuja.

Lupaavat Belcandosta:

 • Liha vain ihmisravinnoksi kelpaavista raaka-aineista
 • Ei keinotekoisia väri- maku- eikä säilöntäaineita
 • Luonnon omat antioksidantit
 • Ei soijaproteiinia
 • Ei eläinkokeita
 • Ei geenimanipuloituja raaka-aineita (GMO vapaa)


 • Hintaa oli 15kg säkillä alle 60e, joka on mun mielestä sopiva hinta ruualle ja tuo oli jopa halvempaa kuin Brit Care. Belcandoon en varmaan olisi päätynyt jos en olis kuullut taannoin yhden naisen ylistävää puhetta kys. ruuasta. Eipä tuosta muutenkaan ole mitään negatiivistä kuulunut.

  Isointa plussaa oli nyt kuitenkin se että Hilma tykkäs ruuasta niin paljon että ois voinu vaikka puuhun kiivetä. Se ihan tärisi innosta kun treenattiin. Omituinen koira se on muutenkin kun tuntuu että se mielummin syö makupalana NAPPULOITA! ja joo siis meillähän on treeneissäkin yleensä aina mukana Hilman sen päivän yks ruuista + vähän jotain muuta herkkua... On ollut juustoa ja kinkkua ja vaikka mitkä herkut, niin kyllähän ne sille kelpaa mutta en huomaa mitään eroa sillä että saako se nameina nyt nappulaa vai kinkkua.

  Tänään siis treenattiin sisällä uintireissun jälkeen ihan perusjuttuja, sivulletuloa, seuraamista, paikkamakuuta, lisäksi seisomista.

  Seisomisessa yrittää aina tarjota ensin istumista ja menee hetki ennenkuin sillä menee johtoja pitkin, että tällä tyylillä ei mitään tipu ja sehän tosiaan sanoi SEISO.

  Sivulletulo on edistyny tosi paljon ja hakee itse jo aktiivisesti sitä oikeaa paikkaa ja tajuaa heti jos makupalaa ei tipu niin joku on asennossa pielessä ja lähtee sitä korjaamaan. Jos oikein täpinöissään on niin välillä se sivu on ollut millon missäkin, mut korjaa kyllä nopeasti.

  Hilman paikkamakuu on tosi hyvä jo nyt vaikka sitä on otettu suht. vähän, se pysyy maassa vaikka menen piiloon toiselle puolelle kämppää ja aika pitkiä pätkiä jo. Käyn kuitenkin välillä näyttäytymässä ja palkkaamassa. Viime treeneissä se meinas väsyksissään löpsähtää toiselle lonkalle, mutta nyt kun kotona ollaan hyvällä vireellä harjoiteltu niin ei ole kertaakaan edes yrittänyt. Viimeksi olis pitänyt lopettaa ajoissa..

  Perjantaina luvassa siis tokotreenit. Toivottavasti tällä kertaa olis jotain uutta asiaa että päästäis vähän eteenpäin.

  Torstaina kuitenkin suunnataan vielä Nikon ja Hilman kanssa Jyväskylään mun pääsykokeisiin, joten Lyyli ja Nami jää mun vanhemmille Raaheen hoitoon.