Sivut

tiistai 28. helmikuuta 2012

Raahen talvimaisemia

Olin viettämässä alkuviikon lomaa Raahessa Hilman kanssa. Hilman otin mukaan, että oppii olemaan ilman nuita perheen muita koiria ja pääsee myös rauhassa tutustumaan vanhempieni suomenpystykorviin. Pystikset on pääasiallisesti ulkona tarhassa, mutta aika paljon olivat nytkin sisällä kun oltiin kyläilemässä, eikä porukat raaski niitä kovimmilla pakkasilla ulos laittaa, vaikka karvansa ja hyvien koppiensa puolesta kyllä pystyisivät ulkona olemaankin. Nyt kuitenkin on säät sallineet ja koirat on olleet ulkona yöt.

Tässäpä olisi vähän kuvasatoa uudella Canon EOS 660D kameralta:

ritahilma
Hilma & Rita

Hieno! Koppelokankaan Rita

Tytti ja Hilma

Koppelokankaan Rita

11.v mummu Pami

Mummu Pami

Pami
Pami on täyttänyt 11.vuotta helmikuussa, se on vanhempieni oma kasvatti. Pami ei juurikaan syksyllä enää lintujahtiin lähtenyt, mutta on käynyt nyt talvella näätäjahdissa. Nämäkin kuvat on otettu jahtireissun jälkeen. Hyvin sillä vielä nenä pelaa, ja aika hyvin se vielä jaksaa metsässä juosta, mutta kuulo on alkanut reistailemaan. Pami on nyt samassa iässä kuin emänsä Roosa oli kun kuoli sokeritautiin. Pamilla on ollut "ongelmana" suunnaton ruokahalu ja nyt se on saatu jokseenkin pidettyä hyvässä kunnossa. Tuossa kesällä ja syksyllä oli tosin pullukassa kunnossa kun oli isovanhempien hoidossa ollut useampana viikkona ;)

Ruokahaluista puheenollen, meillä on Nami ja Lyyli siirretty Barf-ruokinnalle ja hyvin näyttää kelpaavan. Ainahan nuo on raakoja lihoja ja luita saaneet, mutta kasvissose on ihan uus juttu. Nyt saavat siis lähinnä broilerin koipia ja rustoluita ym. ja sitten toisena ateriana kasvissosetta ja erilaisia lihoja mm. broilerinjauhelihaa, sika-nautaa, naudanmahaa ja poroa. Plus siihen sitten lohiöljyä välillä ihraa, marjasosetta, kananmunaa ja muut lisät. Hilma siis syö vielä isoille koirille tarkoitettua nappulaa Brit Carea, saa kyllä jonkin verran raakaa lihaa ruuan seassa mauksi ja kerran päivässä yhtenä ateriana broilerin koipea tai rustoluita. Jättirotuiselle kasvavalle pennulle en uskalla lähteä kokeilemaan raakaa, ettei vain kasvun kanssa käy köpelösti. Iso kiitos vielä raakaruokinta ohjeista menee Mäenpään Noonalle. Noona on käynyt Weterin koirahierojakurssin ja opiskellut koirien luonnonmukaisesta ruokinnasta, Noonalla itsellään on myös bordeauxindoggi samasta kennelistä kuin Nami (Ilopillerin).


Namin sapuskat
Ilmoitinpa muuten Lyylin Vaasan Kv näyttelyynkin junioriluokkaan ja siellä ollaan sitten huhtikuun 14. päivä. Äiti ilmoitti myös Ritan käyttöluokkaan.

Huomenna ollaanki sitte menossa mökkeilemään koiruuksien kans, eli rentoutumista, ulkoilua ja hyvää ruokaa luvassa!!