Sivut

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Lyylin selkä- ja lonkkakuvat

Lyyli käytettiin siis eilen Pentti Tapiolla Kälviällä kuvautettavana ja tarkistuttamassa polvet ja sydän. Pentti on kuuleman mukaan tämän alueen pätevin eläinlääkäri, joten sinne suunnattiin siis.

Ihmetystä sain kuulla monelta siitä, että miksi kuvaan ranskiksen lonkat, kun niitä ei yleensä kuvata. Suomessa niitä on kuvattu todella vähän, virallisia lonkkalausuntoja vuosilta 2000-2012 on 26 kpl, niistä suurin osa eli 42% on C-lonkkaisia. Ranskanbulldoggit harvoin kärsii lonkkaongelmista, mutta mun vastaus kysymykseen miksi haluan kuvata on, että ihan vain oman uteliaisuuden vuoksi. :D Myöskin selkäkuvia on otettu surullisen vähän, eikä sen osalta ole rodulle mitään vaatimuksia.. Mielestäni rodun kannalta olisi tärkeää kuvata selät ja karsia jalostuksesta pois ne sairaimmat yksilöt.

( Lähde: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmTerveystilastot.aspx?R=101 )

Lyylillä kuvattiin siis ensin ne lonkat. Viralliset tuloksethan tulee sitten Kennelliitosta. Pentin arvio lonkista oli B tai C.

Noh seuraavaksi kuvattiin se selkä. Lyylillä on kolme epämuodostunutta nikamaa, jotka ei sen elämää haittaa, ainakaan toistaiseksi. Jokainen varmasti joka yhtään on rodusta ottanut selvää, tietää että ranskanbulldogeilla on paljon ongelmia selässä, sekä rintarangassa, mm. epämuotoisia nikamia, spondyloosi muutokset ja välilevyjen kalkkeumat. En tiedä onko olemassa ranskista, joka olisi täysin terve selän ja rintarangan osalta, jos on niin haluaisin nähdä..

Seuraavaksi katsottiin polvet, joita jännitin eniten, mutta Lyylin polvet oli jämäkät ja tuloksena 0/0!

Lopuksi kuunneltiin vielä sydän, kaikki ok, ei sivuääniä!

Samalla meidän Hilmukka sai kolmos rokotteen ja KC:n. Nelosrokotetta ei nyt siis otettu, sillä sitä ei tuon KC-nenäsumutteen kanssa voi yhtäaikaa ottaa. Nelonen ja KC on siis molemmat kennelyskää vastaan.