Sivut

maanantai 20. helmikuuta 2012

Lyyli osteopaatilla!

Kylläpäs oli positiivinen kokemus tuo osteopaatti käynti. Selitin osteopaatille, että en nyt ole ihan varma, että olenko ihan perillä tästä asiasta, että mitä tämä nyt käytännössä tarkoittaa (siis Lyylin vino lantio). Osteopaatti selitti asian siis niin, että siihen on kolahtanut jokin kovasti, jolloin siellä on jokin mennyt kolahduksesta aavistuksen väärään asentoon, sinne tulee lukko, joka ennen pitkää aiheuttaa vinouden.
En tiedä valehtelenko nyt ihan hirveästi, mutta käsitin asian yksinkertaistettuna niin, että tuossa lantiossa kun on suoliluu, istuinluu ja häpyluu samassa kiinnittyneenä ristiluuhun, niin se paketti on kolahtanut johonkin ja "liikahtanut" väärään asentoon ja mennyt "lukkoon". Korjatkoon joku jos meni ihan väärin ja on viisaampi. :)

Monet harrastus- (etenkin agility koirat) ja näyttelykoirat käyvät hänellä välillä aukaisemassa paikkojaan, että pysyisivät kunnossa ja liikkeet tulisivat sitten näyttelykehissä oikeuksiinsa. Osteopaattihan aukaisee ihmisiltäkin erilaisia lukkoja ja niksauttelee nikamia. Osteopaatti (Reporanka Jarmo Kyllönen) jolla kävimme hoitaa pääasiassa ihmisiä, mutta ottaa myös koiria hoidettavaksi.

Lyylin hoitokerta kesti n.30 min. Osteopaatti näytti miten Lyyli niiasi polvista kun painoi tietyistä kohdista peräpäästä. Hoidossa osteopaatti siis niksautteli nikamia, samalla hoito vähentää lihasjäykkyyttä ja parantaa hermoyhteyksiä. Hoidon jälkeen hän näytti miten Lyyli nyt reagoi kun painoi tietyistä kohdista lantiosta ja peräpäästä, vaan eipä enää Lyyli niiannut polvista, vaan seisoi tasaisesti molemmilla jaloilla!!

Kyselin että tarvitaanko toista hoitokertaa, mutta osteopaatti oli sitä mieltä että Lyyli ei tarvi toista hoitokertaa, eikä kotihoitoa. Hoito oli siis sillä selvä. Jos koira joskus vielä menee vinoon tai hieroja huomaa vinouden, niin sitten uusinta käynnille.