Sivut

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Lyylin selkä asiaa ja kuvia 3kk ikäisistä penikoista

Lyylin selästä laitoin viestiä ranskanbulldoggi yhdistykselle, sillä olisin halunnut jotain "virallista" mielipidettä tuosta selästä, että onko se nyt ranskiksen seläksi hyvä vai huono. Arvelin, että mitä Lyylin kasvattajaa ja muita kuuntelin, että se selkä ei paha ole, mutta ei se kysyminen huonoksikaan ole. :) Virallista kantaa eivät voi antaa, sillä eivät ole saaneet vielä "lausujaa" yhdistykselle, joka voisi virallisen mielipiteen/kannan kuvista antaa. Epävirallisena vastauksena sain, ettei Lyylin selkä ranskiksen seläksi ole lainkaan huono.

Kyselin myös tuosta selkä asiasta, että onko siihen tulossa jotain muutoksia, että selkäkuvaukset tulisi pakollisiksi, jolloin pystyttäisiin karsimaan ne kaikista sairaimmat yksilöt jalostuksesta. Jalostustoimikunta vastasi asiaan, että selkiä ei ole kuvattu vielä niin paljon, että jalostukselle voitaisiin asettaa raja-arvoa. Asiaa ollaan kokoajan viemässä eteenpäin ja se on kiinni muutamista asioista. Eläinlääkäriä ei ole, jolla olisi oikeus arvioda kuvat virallisesti ja vielä suostuisi ne arvioimaan. Kennelliitolla myös asia on kiinni kuvien lausujan löytymisestä. Asiaa kuitenkin ajetaan kokoajan eteenpäin ja luultavasti ei mene enää kauaa, että kuvaustulokset saataisiin myös koiranettiin.

Lyyli  ei ole koskaan kuitenkaa oireillu mitään selkäoireita ja temuaa koirakavereiden kanssa, hyppii sohville ja leikkii ahkerasti leluilla, eli normaalia koiran elämää :) Lyylillä alkoi muuten tänään ensimmäiset juoksut reilun vuoden iässä!

Se siiitä sitten! Sisarukset Hilma ja Una kävi tänään leikkimässä velipoika Robin kanssa. Kakarat on nyt 3kk ja painoa Robilla on reilut 14kg, Unalla ja Hilmalla n. 13,5kg. Kaikilla kolmella on tasaisesti paino noussut 8vkon iän jälkeen 1-1.5kg/vko.Kolmen kopla: edessä Hilma, takana Robi ja oikealla Una

Robi oli jo oppinu poikakoirien temput. Hilmalla järkyttynyt ilme Robin touhuista.

Robilla aivot narikassa <3

Robi, Una, HilmaRobi