Sivut

lauantai 15. lokakuuta 2011

Navettaa, metsän istutusta, hakutreeniä ja syyslommaa!

Maanantaina alotettiin koulu navettavuorolla ja meille iski lypsämis nakki! Mehän lypsettiin karjahoitajan ja opettajan avustuksella lehmät. Ensimmäistä kertaa pääsi semmosta hommaa tekemään. Ja tiistaina sitte oltiin Krissen kans siistimishommissa siivoammassa lehmien pilttuita vai mitäs ne nyt onkaan? Ei kyllä oikeen nappaa mulla tämä navettahomma, mut onneksi sitä on aika vähän loppupeleissä :)

Torstaina oltiin istuttamassa männyntaimia metikössä, tulipahan seki sitte opittua. Illalla tuli käytyä vielä salilla ja koirien kanssa pikku ulkoilu lenkki.

Perjantaina käytiin ottamassa käytännön tunnilla koirien kanssa hakua hakuradalla. Otettiin neljä pistoa joka koiralle. Ei oikeen ollut tuulta, että oltais tuulihakuja saatu, mutta hyvinhän tuo loppupeleissä meni ilmankin. Namilla oli eilen kyllä motivaatio kohdillaan ja löysi kivasti maalimiehet. Nenää se käyttää, mutta ei tietenkään niin hyvin kuin koira, jonka nenän rakenne sen sallii paremmin. Muutama haamunäyttäytyminen ja äänimerkki tarvittiin tälläkin kertaa avuksi. Tiistaina muuten otettiin vähän esine etsintää ja hyvin käytti Nami nenäänsä ja löysi kyllä lelut hyvin.

Syysloma alkoi ja vihdoinki kotona! Molemmille otin aamun alkajaisiksi huviksi vähän lihapulla etsintää. Molemmat jätin makkariin ja sillä aikaa kävin piilottelemassa lihapullia ympäri kämppää. Namille tein viikolla aikaisemmin Kannuksessa kämpillä tätä ja sitä ei kyllä pahemmin lihapullat kiinnostanu, toisin meni nyt ku Lyyli oli kilpailijana ettimässä mukana. Molemmat käyttää hyvin nenua ja löytää herkut hyvin vähän vaikeammistaki piiloista.

Nami sen kun paisuu.. ainakin minun silmään ja mittanauhan mukaan masu olisi kasvanut. Tissit on turvoksissa ja pyllystä on vähän kirkasta limaakin tullut tällä viikolla. Nami on siis astutettu yli 4.vkoa sitten ja minähän en usko että sieltä mitään on tulossa ennenkuin nään. Ensi viikolla pitäis ultra aika saada ja varmistettua asia. Jännittää!