Sivut

keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Hakuilua ja tottista

Maanantaina oltiin tekemässä taas hakujuttuja metässä, meni ihan ok:sti. Nami kyllä haistaa aina maalimiehen, nostaa nokan ylös ja nuuhkuttelee, mutta se että se vielä tajuais heti lähtä sinne kattoonki sitä. Eilen ku lähettiin hakemaan maalimiestä se näytti kyllä että haisto sen varmasti mutta ei vaan lähteny kattomaan. No sitte otettiin koira metästä, siirrettiin maalimiehen paikkaa ja tultiin uudestaan mettään. Haahuilee ja haistelee mut ei.. Opettaja epäili että koirasta loppu puhti tai sitte sitä ei huvita tarpoa tihiämpään metikköön. Tuskissani siinä sitte aloin höpöttelemään että "missä ukko, mihin se meni", niin koira juoksee samantien häntä suorana maalimiehelle! En ymmärrä. Lissää treeniä.

Tänään tiistaina oltiin Dogness -hallilla treenailemassa tottista ja pienimuotosesti otettiin esinehaku jutun alkeita. Meillä oli 08 kennel ryhmästä kaks tyttöä opettamassa ja oli minusta kyllä tosi kivat treenit. Oppi ihan hirveesti kaikkia uusia juttuja ja kuuli muutenki uutta asiaa projektikoira toiminnasta jne..
Aluksi tytöt katto jokaisen koirakon erikseen, että mitä kukakin osaa ja missä kukakin tarvii neuvoja ja apuja. Itestä tuntuu että ei voi ees sannoo että missä tarvii apua ku tarvii vielä ihan kaikessa. On nii puska meininki vielä näissä touhuissa että tuntuu että on ihan pihalla. :--D Mut joo Nampan kans sitte näytettiin vähä meidän sivulletuloa, seuraamista ja liikkeestä maahanmenoa ja paikallaanmakuuta. Nami jaksaa niin kauan tehdä ku mielenkiinto pysyy yllä leluihin, eli tosi lyhyitä treenejä pitäis ottaa. Namin kans ollaan nyt harjoteltu käskystä haukkumista ja kokeiltiin sitte haukuttaa sitä että, jos sillä saatais Namin seuraamiseen lisäpotkua se keino kyllä tepsi tosi kivasti.
Esinehaun alkeita otettiin ihan niin, että koiran kanssa leikittiin lelulla/esineellä hetki, jonka jälkeen lelu otettiin pois ja toinen vei lelun helppoon piiloon toiseen huoneeseen, jonka jälkeen päästettiin koira etsimään huoneeseen lelua. Nami käytti ihan kivasti nenää ja löysiki lelun nopiasti.

Huomenna ois luvassa samojen tyttöjen pitämä tunti ja sitte torstaina meillä vaihtuuki jakso ja heti iltapäivällä olis taas käytäntöä, minä tykkään!! =)

Tässäpä ois vielä kuvia Sarasta ja Namista pellolla ja hakutreeneistä:
ilmasu treeniä
maalimies löyty