Sivut

perjantai 20. huhtikuuta 2012

Viikko Sennin seurassa ja tokotreeniä!

Johan on taas viikko vierähtänyt nopeasti. Aika on mennyt Senniä kouluttaessa ja töissä. Siinä sivussa myös omat koirat. Lyylihän lokoilee lomapäiviä äidin hoivissa ja on päässyt tällä viikolla mukaville päiväkävelyille ja mökille juoksentelemaan vapaana. Lyylin kanssa on viikko mennyt kuulemma hyvin, eikä ole ollut mitään ongelmia. Lyyli käväs eilen mutkan kotonakin kun porukat tuli käymään Oulussa.

Sennin kans ollaan ahkerasti harjoiteltu ihan perusjuttuja sisäsiisteyttä, toisten koirien ohittamista sievästi, hihnassa kävelyä, odottamista, katsekontaktia, istumista, maahanmenoa jne. Senni on oppinut TODELLA nopeasti ja se on todella motivoitunut jo pelkästään kehuista. Ulkonakin hihnäkävelyssä on tapahtunut todella paljon edistymistä, Senni on kokoajan valppaana ja valmiina jos vaikka makupalaa heruisi ja kävelee sievästi vierellä. Toiset koira kiinnostaa sen verran että jähmettyy niitä katselemaan, mutta jättää huomiotta kunhan saan huomion takaisin itseeni.

Kävin Hilman ja Sennin kanssa tuossa tänään kaupunki kierroksellakin. Piti kyllä vähän aikaa miettiä että kehtaanko lähteä kahden kakaran kanssa tuonne, jos siitä ei tulekaan mitään. Yllätyin positiivisesti, että nuo kakarathan on fiksuja!! Molemmat ylitti todella odotukset ja kävelivät sievästi koko reissun ajan. Hilma kyllä osaa yksin käyttäytyä, mutta se että vieressä on samanikäinen painikaveri voi olla liian iso houkutus, mutta tällä kertaa voiton vei palvikinkku. Meitä tuli vastaankin koiralauma, joka aloitti heti rähinän meidän kohdalla. Senni yritti aloittaa pörinän takaisin, mutta tiukka EEEEI:n rähähtäminen auttoi heti ja neiti tuli häntä heiluen takaisin seuraamaan minua.

Koko konkkaronkka odottaa hienosti lupaa eteisessä.
Joku varmaan ajattelee, että hirveä armeija kuri koirilla kun pitää eteiseen istua ja silmiinkin katsoa..mutta minä oon aina ollut pienestä asti sitä mieltä että koirilla pitää olla kuri ja rajat, muuten mistään ei tule mitään, varsinkaan tämmöisen lauman kanssa. Kyllä meillä koirat hellyyttä, kehuja ja makupaloja saa, mutta kuri ensin ja sitten vasta ne kivat jutut. En inhoa mitään niin paljon kuin koiraa, jolla ei ole mitään rajoja.

Kivoista jutuista puheenollen tällä viikolla tuli taas lihasatsi kotiin ja pakastin näyttää tältä:

Broilerinjauhelihaa, broilerinkoipia, rustoluita, poroa, naudanmahaa, kalkkunan jauhelihaa, broilerin sisäelimiä, lohta, rasvaa ja kasvissosetta.
Meillä lihavarastoja tyhjentelee siis edelleen Nami ja Lyyli. Osittain tietenkin Hilmakin, mutta Hilma on jättikokoisille koirille tarkoitetulla Brit Caren junior ruualla, mutta saa myös päivittäin lihaa ruuan seassa. Hilma saa myös pari kertaa viikossa kananmunaa kuorineen, marjasosetta (c-vitamiini), lohiöljyä, glukosamiini valmistetta (nivelille), kylmäpuristettua rypsiöljyä broilerinkoipia ja rustoluita.

Hilmalla luonnonmukainen ruokinta aloitetaan aikaisintaan vuoden iän jälkeen, mutta turvallisinta se on aloittaa n.18kk iän jälkeen, kun kasvu on ohi. Kasvavalle jättikokoisen rodun pennulle en uskalla lähteä raakaruuan kanssa sooloilemaan ettei käy köpelösti. Kasvava pentu pitää pitää vuoden ikään asti hoikassa kunnossa ja noudattaa ruokapussin annostusohjetta, ettei sitten tulisi niitä kasvuhäiriöitä ja ongelmia luuston ja nivelien kanssa. Myöskään lihoja ei tule liian kanssa annella, kun lihaa tai raakaluita tulee enemmän niin nappulan määrää vähennetään ja meillä raakaluut korvaavat yhden ruoka-annoksen.

Palataankin sitten maanantain tokotreeneihin, eli toko alkeis kurssi alkoi meillä maanantaina ja mukana on veli Robi, siskot Una ja Heta. Alkuun harjoiteltiin ihan perusjuttuja, istumista, katsekontaktia, vapauttamista, maahanmenoa jne. Hilman kans on sen verran kuitenkin jo treenattu pienestä asti että meiltähän ne meni ihan kivasti. Mutta tietysti näistäkin asioista löytyy aina jotain hiomista ja sen vuoksi ollaankin alkeiskurssille menty, että tehtaisiin ne perusasiatkin heti varmasti oikein. Jatkokurssille tietenkin jatketaan heti tämän kurssin jälkeen ja haaveissahan olisi se tokon alokkaaseen pääsykin joskus (liekö hullun haaveita, mutta yritetäänpähän ainakin ;) .

Tässäpä olisi vähän kuvasatoa treeneistä (kuvat Nikon ottamia ja nopeasti räpsittyjä, joten laatu ei ole mitään parasta)Hilma tuo lelua

Maahanmeno ja maassaolo treeniä
Loppu odottelua
Aivan yli suloinen HETA, joka on ihan äitinsä kaksoisolento!
 (Chic's Joy Marrante Marilyn),
Hetan ois hirveesti tehny mieli leikkiä!
Sievä Una ottaa katsekontaktia
(Chic's Joy Belle Beatrice)
Heta odottaa makupalaa
Ihana Heta!
Unan maahanmenoa