Sivut

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Senni tuli kylään!

Sijoitustyttö Chic's Joy Marvellous Margot "Senni" tuli meille viikoksi kylään Vaasasta. Sennin kanssa on tarkoituksena harjoitella vähän perus- ja näyttelyjuttuja. Ihan istumista, katsekontaktia, odottamista, hihnakäytöstä, seisoimista jne. Nopeasti se on lähtenyt oppimaan jo päivän aikana näitä asioita ja viikon aikana varmasti edistytään hyvin. Sennille onkin kotona jo opetettu näitä juttuja jo, mutta nyt vähän syvennytään ja yritetään saada vähän sitä malttia tytölle. Senni arastelee vähän outoja koiria, joka aiheuttaa haukkumista kun joku tulee liian lähelle. Sitäkin on tänään jo harjoiteltu ja ensimmäisten kohtaamisten jälkeen kaikki on mennyt hyvin. Senni vähän kokeilee, että mikä se on sallittua ja mikä ei. Todella nopeasti oppiva muksu kuitenkin tuo näyttää olevan :) Kiitos Sarille kun luotti iloisen kakaran viikoksi tänne meidän seuraksi!

Sennin kanssa osallistuttiin tänään Oulussa olevaan Match Showhon. Tosi paljon oli kertynyt porukkaa, vesisateesta ja loskasta huolimatta. Senni käyttäytyi siellä hienosti ja leikki sisarustensa kanssa. Kehässä se osaa jo ravata tasaista ja hyvää tahtia, seisominen onnistuu jo ihan hyvin, mutta vähän pitää malttia saada lisää. Tuomaria se aavistuksen katseli kulmien alta, mutta antoi kuitenkin hyvin katsoa hampaat, silitellä ja kosketella. Tässäkin harjoitus tekee mestarin. Myös Una sisarus osallistui mätsäriin ja molemmat saivat sinisen nauhan. Hilma meillä oli mukana, mutta Hilmaa en kokenut kuitenkaan niin tarpeelliseksi kehään laittaa.

Tässäpä kuvaa tältä päivältä:

Senni, Hilma, Una ja Unan omistaja Noora
Eilen oltiin Vaasan näyttelyssä, melko köyhin menestyksin. Enpä muista milloin olis oikeasti näin huonosti mennyt! Rita oli käyttöluokan 1 ja sai hyvän arvostelun, mutta EH (Tuomari Raimo Viljanmaa). Ritan arvostelupaperia mulla ei ole Oulussa, mutta halukkaathan sen pystyy lukemaan pystykorvajärjestön sivuilta, kun se sinne ilmestyy :) Lyyli oli H, mutta menestystä en siltä nyt odottanutkaan kun on ollut kipeänä ja se näkyikin liikkeissä. Lyylin arvostelu kuuluu näin:

"1 year old. Nice size. Feminine head. Big and wide ears. Short body. Like to see bit more knee angulations. Nice front for the age. Likes to see better underline. She could have streched (?) out more her near (?) movement. Well presented"

Ja tuomarina oli John Jakobsen. En ole aivan varma nuista joistakin sanoista kun on niin epäselvästi kirjoitettu tuohon lappuun.

Lyyli on nyt ollut vähän huolen aiheena, ennen meidän ulkomaanreissua kaks viikkoa sitten se kipuili jotain selän/lantion seudun alueelta lenkin jälkeen. Lyyli on nyt sitten ainakin tämän viikon mun vanhemmilla hoidossa Raahessa, jossa saa sitten levähtää rauhassa ja käydä kevyitä kävelylenkkejä äidin kanssa. Tuntuu että se on ollut muutenkin vähän väsyneen oloinen. Ehkä se on riehunut liikaa Hilman kanssa ja kipeytynyt osaltaan siksi. Lyyli ei kuitenkaan niin kipeä ole ollut etteikö se hyppisi sohville, sänkyyn tai leikkisi. Seuraillaan nyt tilannetta. Kaakkurin klinikalla keskustelin jo tuosta Lyylistä Ilkan kanssa, että mitä sille voisi tehdä. Ilkka ehdotti että tarkastetaan koira läpikotaisin ja mahdollisesti myös otetaan uudet röntgenkuvat ja jos ei mitään selviä niistä niin sitten magneettikuvat. Luojan kiitos Lyylillä on vakuutus.. Lyyli ei kuitenkaan kipuile kokoajan tai päivittäin vaan tällainen on ollut kaksi kertaa. Se on ollut kummallakin kerralla yksi päivä ja seuraavana päivänä se on ollut oma itsensä taas. Nyt vain seuraillaan tilannetta, jumppaillaan jalkoja ja venytellään. Jos muutosta tapahtuu huonompaan suuntaan niin sitten täytyy asialle jotain tehdä.

Lyyli lempparipaikallaan sängyssä mun viekussa Vaasan Sokos hotellissa <3