Sivut

tiistai 23. joulukuuta 2014

Hyvää Joulua!Pennut ovat nyt 11vrk ikäisiä, lauantaina menee siis 2 vkoa rikki. Meillä on täällä nyt siis kaiken kaikkiaan 5 poikaa.

Ensimmäinen viikko oli raskas. Äiti oli mulla täällä apuna onneksi viikon. Kaksi pennuista valitettavasti menehtyi kahden ensimmäisen vuorokauden aikana. Evirassa ovat avattavana ja tutkittavana, mutta soitto tuli että mitään bakteeriperäistä tulehdusta tai herpestä ei ainakaan ollut. Mikä oli sinänsä helpottavaa kuulla, tiesin että lopuilla pitäisi olla kaikki hyvin. Näille muutamalle pennulle jouduttiin antamaan lisähappea jo heti keisarinleikkauksen jälkeen ja olivat pienempiä kuin muut. Sinänsä hyvä että lähtivät koirien taivaaseen heti ensimmäisten päivien aikana, kuin että sitten myöhemmin. Pelkäsin että kyseessä olisi herpes. Mietin sitä, että kuinka olin voinut unohtaa ottaa herpesrokotteen Namille, ei se ollut käynyt nyt mielessäkään.. Viimeksi sen kuitenkin muistin varmuudeksi ottaa. Herpes on yleistynyt kaikkialla maailmassa ja sen voi saada pisaratartuntana melkein mistä vain, koiratapahtumista, näyttelyistä, astutuksesta urokselta jne. Mutta luojan kiitos se ei sitä ollut.. Aiemmassa pentueessa syntyi 11 pennusta 2 kuolleena. Jotenkin se on helpompi ymmärtää kun pentu syntyy kuolleena, siitä ei vain olisi ollut eläjäksi. Luonto karsii heikoimmat yksilöt.

Tästäkin opittiin jotain. Mulla on kuitenkin täällä reipas äitikoira ja 5 ihanaa pentua. Tällä hetkellä pienin pentu on nostanut painoansa 260grammasta reippaasti yli 400gramman. Se on nyt tarpeeksi voimakas pitämään itsekkin puoliansa tissillä vaikka isoin pennuista on yli 800g mötkylä. Kaikki elinvoimaisia ja ihanasti pyöristyneitä. Odotellaan että silmät alkaisi aukeamaan. Osa jo kävelee huterin askelin. Murinaa ja urinaakin on alkanut kuulumaan. On ne niin ihania! <3 Vähän harmittaa kun ei tyttöjä nyt saatu, mutta ainakin yksi pojista olisi tarkoitus sijoittaa ja mahdollisesti meille on tulossa ulkomailta pentu Suomeen samoihin aikoihin kun pennut luovutetaan. Vielä en paljasta mitä tai mistä, koska en ole asiaa lopullisesti vielä päättänyt ;) Toivon että löytyisi sopivia ja luotettavia koti- ja sijoituskoteja näille pojuille.

Nami on reipastunut älyttömästi ja tänään käytiinkin jo vähän lenkkeilemässä Puotilan lumisissa maisemissa. Mamma pääsi metsään vähän irti kävelemään ja löyty sieltä juoksuaskeleetkin jo. Ja jottei unohtuisi että mulla on kaksi muutakin koiraa niin Hilma ja Lyyli on joulua viettämässä siskoni ja vanhempien kanssa. Hilma on päässyt oikeen mettään monena päivänä iskän ja pystisten kans. Rita oli haukkunut lintua niin olipa käyny Hilmaki kattomassa haukulla että mitä siellä tapahtuu.

Hilma ja Lyyli ulkoilemassa Raahen lumisissa maisemissa


Kotona on nyt meininki rauhottunut, Nami on jatkanut pentujen hienoa hoitamista ja mekin ollaan vähän ehditty laittaa joulua kotiin.

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta vuotta kaikille lukijoille ja kasvattien omistajille!
 


Kaikki 5 poika vauvaa
 
Nami tissittämässä olkkarissa pedissään sillä aikaa kun alustat vaihdettiin laatikosta