Sivut

maanantai 12. marraskuuta 2012

Jyväskylän näyttelyarvostelu

Lyyli siis vietti viikonlopun Nikon kanssa Jyväskylässä vieraillessa Villellä ja Veeralla. Niko vei Lyylin sunnuntaina näyttelypaikalle. Onneksi saatiin Tanja näyttämään Lyyli kehään. Niko ku ei niin hirveesti ois siitä näyttämisestä innostunu ;) Pitää varmaan pyytää joskus muullonkin Tanjaa näyttämään ku Lyyli oli niin hienosti käyttäytynyt! Kiitos vielä!

Lyyli oli nuortenluokassa ja tuloksena ERI2 SA. Tuomari: Ben Karpel.
Ranskiksia oli kaikenkaikkiaan 66 ja narttuja 36.

Oon kyllä aivan todella tyytyväinen tulokseen, paras tulos mitä Lyyli on Suomessa saanut! Kuulin että tuomari oli todella tiukka setä. 22 uroksesta ainoastaan viisi koiraa sai ERI:n. Nartuissa sitten tulikin erinomaisia vähän enemmän, laskujen mukaan 20.  Osa porukasta oli ollut ilmeisesti aika kettuuntunuttakin tuomarin tiukkaan linjaan, eikä pelkästään ranskiskehässä vaan muissakin roduissa, joita tuomari oli arvostellut.. Jos olisin tiennyt etukäteen tuomarista niin itse en olis edes viitsinyt Lyyliä ilmottaa. Onneksi se sitten menikin vielä odotettua paremmin!

Arvosteluhan kuului näin:

Beautiful bitch. Nice feminine head. Clear eyes. Could have more width in muzzle. Unfortunately her bite is on edge to be in correct. Underjaw is in wlg saw position. Moderate bone. Nice chest excellent size of body. Well angulated. Nice tail set. Very nice presentation. Very nice movement.

En itse oikein päässyt täysin perille että mitäs tuo wlg position tarkoittaa. Kehäsihteerikin oli asiaa yrittänyt selventää tuomarilta ja kyse oli ilmeisesti rodunomaisista pään oikeista mittasuhteista. Jos joku tietää paremmin niin saa selventää! :) Hammasasia ilmeisesti tarkoittaa Lyylin hieman epäsuoraa alariviä, joka näkyy alla olevassa kuvassakin. Eli ei mitään vakavaa siis. Hampaita siellä oli kuulemma tarkkaan syynättykkin.. Itsestä tuntuu vähän hassulta etuhampaiden syynääminen, eikö huomiota pitäis kiinnittää ennemmin vaikka välihampaiden puutoksiin.. Vaikka aika vähän taidetaan näissä roduissa huomiota kiinnittää niihinkin. Kerrankin ei muuten tullut sanomista Lyylin korvista ja niiden isoudesta suhteessa päähän ;)


vinohammas kakara
Pieeeni!
Kajaanin näyttelyilmottautuminen on ihan käsillä. 15.11 on halvempi ilmottautumisaika vielä. Täältä taitaa lähteä kasvatteja kehiin sijoitustyttö Ruuti Kemistä Riinan kanssa, Una Nooran kanssa ja Anna-Maria Robin kanssa. Tuomarina on tiukka täti Marja Talvitie ja mielenkiinnolla lähdetään katsomaan minkälaisia arvosteluja kakarat saa. Hilmaa en viitsi ilmoittaa sisarusten kanssa samaan kehään. Lyylin ajattelin ilmoittaa lauantaille. Tiedossa siis viikonloppu ehkäpä Vuokatissa.