Sivut

tiistai 25. syyskuuta 2012

Loppukesän kuvia ja syksyn harrastuksia

Rita oli isän kanssa  pari viikkoa sitten Taivalkoskella linnunhaukkukokeissa. Lauantaina 8.9 haukkui 58 pistettä ja 9.9 sunnuntaina 62 pistettä. Ihan ok tuloksia. Nyt viime viikonloppuna (22.-23.9) oltiin Pudasjärvellä linnunhaukkukokeissa myöskin. Isä ei saanutkaan tuomaria paikalle ketä oli kysellyt, joten tehtiin sitten niin, että minä lähdin ohjaajaksi ja isä tuomariksi. Isä ei suinkaan ollut mulla tuomarina vaan kokeissa aina arvotaan tuomarit ja maastot kullekkin ohjaajalle. Lauantaina lintuja kyllä oli, mutta muita ei nähty kuin teeriä ja nekään ei puussa pysyneet. Kokonaispisteet oli vaivaiset 49p. ja VOI0. Sunnuntai meni huomattavasti paremmin. Silloinkaan ei nähty kuin teeriä, mutta ne kuitenkin jokseenkin pysyi puussa ja saatiin kaksi 10minuuttista haukkua. Tuloksena oli VOI3 ja 61p. Ritan seuraavien kokeiden ilmoittautuminen siirretään todennäköisimmin ensi syksylle ja annetaan nuoren koiran rauhassa vielä kehittyä.

Tämmösiä siellä sitte tepasteli tiellä vastaan ku koeaika tietenki oli jo ohi.
Metso ja koppelo

Minä en ole paljon kotona ollut, enkä paljon ole koirien kanssa kerennyt aikaa viettämään. Pari viikkoa sitten oltiin sessujen kanssa Yli-Iissä mökkeilemässä. Muuten ovat Nikon kanssa kotona oleskelleet ja lenkkeilleet. Ihan vähän olen Hilman kanssa kerennyt treenipätkiä tekemään ja huomaa kyllä että tauko on tehnyt hyvää. Yleensä otan aina kotiintullessani pikku pätkän jotain kun koira on aivan ratketa riemusta ja innostuksesta. Sitä on silloin helppo palkata ihan vain kehuilla, taputuksilla ja riekkumisella. Tänään otettiinkin useampi sivulletulo, liikkeestä maahanmeno, liikkeestä seisomista ja seuraamispätkä, toinen oli niin mielissään että loikkas aika hallitsemattomalla loikalla sivulle ja mätkähti kylelleen maahan. Raukka. Vähän aikaa katto mua nolon näkösenä ja kömys sivulle. Vielä kun löydettäis se treeniryhmä mihin päästäis harjottelemaan. Postia laitoin Oulun koirakerholle, että oliskohan mahollista päästä alkeisryhmiin, mutta veikkaan että täyttä on.. Jos joku sattuu lukemaan ja tietämään Oulun alueella treeniporukkaa mihin ois mahdollista päästä tavoitteellisesti tokoa treenaamaan niin mielelläni kuulisin :-)

Hilma ottaa rennosti mökillä

Lyyli ja Hilma
Hilma n.10kk
Minäkin olen vihdoin kotiutunut reissuilta ja olen taas kokopäiväisesti kotona ja tietenkin töissä. Namilla alkoi sopivasti juoksut vähän ennenkuin pääsin kotiin ja ne alkaakin olla "kohillaan". Sen verran on tuossa itteensä mullekkin tarjoillut :D Namia ei ole tarkoitusta astuttaa, mutta astutus suunnitelmia kyllä on ensi keväälle jos kaikki hyvin menee ja sopiva uros löytyy.
Hilman kanssa ovat muuten yksinollessaan tehneet loistavaa yhteistyötä, Nami on repinyt housut jalasta ja Hilma on ne hajottanut. Nyt on siis jo neljännet housut kierroksessa. Eilen kävin ostamassa taas uudet 12euron Hurtan pöksyt, joten nyt saa siis Hilma viettää aikaansa kokonaan erikseen muista. Uusia housuja en suostu enää ostamaan. Lisäksi piti käydä ostamassa Hilmalle uusi ruokasäkki. Hyvin on Belcando maistunut ja koiralla iho ja turkki on hyvässä kunnossa. Samalla siis jatketaan.

Nyt siis taas ehtii koirien kanssa touhuilemaan ja ilmoitinkin Sennin Seinäjoen näytelmiin ja Lyylin puolestaan Jyväskylän näyttelyyn. Kovasti tekisi Hilmakin ilmoitttaa Jyväskylään, mutta Hilman kanssa haluan vielä odottaa kehiin menoa, kun mielestäni keskeneräistä pentua on vain niin turha sinne vielä viedä. Helsingin vuodenpäätös näyttelyyn lähtöä harkitaan vielä, mutta todennäköisesti sinne olisi lähdössä Nami. Lyylinkin ilmoitusta sinne mietiskelin, mutta kun siellä on niiiin tolkuton määrä niitä koiria. Tokihan se olis hienoa jos siinä porukassa sitten pärjäis, mutta se odottelu on pitkä ja toiseksi jos se sattuu menemään borkkukehän kanssa päällekkäin.

Tässäpä vielä kuvia muutaman viikon takaiselta reissulta kun oltiin Lieksassa koppelohaukuissa. Meillähän oli tosiaan Lyylikin mukana. Metsästäjämiehissä ( ja naisissa) se herätti pientä hilpeyttä ja moni kyselikin huvittuneena että tällä pikku kaverillako ajattelit kokeisiin lähteä.

Koppelokankaan Rita
Raspingroast Little Miss Sunshine "Lyyli" ja Koppelokankaan Rita
Raspingroast Little Miss Sunshine "Lyyli"