Sivut

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Oulu kv 14-15.7.2012

Lauantaina starttas perinteiset Oulun näyttelyt käyntiin ja tällä kertaa meidän taloudesta kehiin oli ilmoitetty Lyyli ja Hilma. Lyylillä kehät oli onneksi lauantaina ja Hilmalla sitten sunnuntaina. Inhoan yli kaiken sitä jos samat rodut on samoina päivinä ja sitten saa juosta kahen kehän väliä varsinkin jos kehäajat vielä sattuu olemaan samoihin aikoihin. Noh tällä kertaa ei siitä onneksi ollut huolta.

Ranskiksia oli nyt ilmotettu n. 40 kpl ja narttuja tais olla n. 20 kpl.
Lyyli ja muut koirat oli olleet koko viikon mökilläkin ja mietin, että kuinkahan väsyneitä ne on, jos saan vetää lahnoja kehässä perässä? Oli ne onneksi perjantai päivän saaneet nukkua ja syödä. Lyyliki oliki sitte ihan säpäkkänä ja kaikki meniki ihan hienosti. Tuomarikin oli kuulemma tiukempaa sorttia, joten me oltiin tulokseen ja arvosteluun tyytyväisiä.


Tuomari: Seymour Steven (Australia)


Raspingroast Little Miss Sunshine "Lyyli" Nuortenluokan ERI

Arvostelu: "Compact feminine bitch. Good bone & substance. Lovely eye & good skull. Ear placement could be higher. Needs a little more till under the eye. Nice in cheast, but the ribcage could be bigger. Topline is good, tail correct. Good steady mover"


Kuva: Maiju Myllys
Sunnuntaina kehässä olivat bordeauxindoggi pennut (7kk) Hilma, Una ja Ruuti. Itse olin vähän jännityksellä, kun nämä on vielä niin pentuja ja kovassa kehitysvaiheessa. Niitäkin tuomareita on, jotka eivät ota sitä ollenkaan huomioon että koira on nuori ja pitäisi juniorikehässä näyttää jo aikuiselta koiralta.
Mutta kaikki sai kuitenkin erittäin hyvät arvostelut ja tuomari käsitteli tosi hienosti pentuja. Kosketteli ja rapsutteli, muutenkin oli niin sympaattinen se tuomari. Harvoin näkee tuomaria, joka on kokoajan niin hymyssä suin. Ylpeä sai kyllä olla nuista kakaroistakin kun outo mies tulee rapsuttelemaan niin kaikilla vain hännät viuhuu.

Kuva: Anna-Maria Lämsä


Tuomari: Rajic Branislav (Slovenia)

Chic's Joy Belle Beatrice "Una" PENTULUOKKA 1, ROP, KP

Arvostelu: Julkaisen myöhemmin kun saadaan se Nooralta

Chic's Joy Charmante Charlotta "Hilma" PENTULUOKKA 2, KP

Arvostelu: "7 months. At present looks high legged. Excellent bite. Correct eyes and ears. Excellent head expression. Very arched topline over lines? (en ole varma sanasta) Correct angulation & bone structure. French stance. Good temperament. Very promising."


Lause joka jäi arvostelusta epäselväksi kirjoittajan epäselvän käsialan/kirjoitusvirheen vuoksi: Senad, scenad, sonad?? movement wits?? not firm topline.
Ja äskeisen siis piti olla kokonainen lause...
En tiedä mikä tuo lauseen ensimmäinen sana on ja yritin sen kaltaisia sanoja etsiä muiden arvosteluista ja sanakirjasta.. Lisäksi tuo wits sana on ilmeisesti tarkoitettu olemaan which?
Olis kai pitänyt käydä kysymässä heti että mitä nämä tarkoittaa. :D


Chic's Joy Coquine Coralie "Ruuti" PENTULUOKKA 3


Arvostelu: "7months. Excellent head. Highter eyes. Correct feet. Presently quite high legged. Correct angulation & tail. Movement not well balanced yet. Nice colour. Very promising"