Sivut

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

6 viikkoisten kuulumisia; vähän ruokinnasta, liikunnasta ja levosta

Täällä vauhti vaan kiihtyy. Tänään otettiin vauvapentulaatikko kokonaan pois huoneesta ja jäljelle jäi pelkästään aitaus. Minä ylivarovaisena pelkään että jatkuva laatikosta yli eestaas hyppiminen on haitaksi pentujen luuston kehitykselle.. Tärähdykset ei hyvää nivelille tee.. Liekö vaikutusta mutta ainakin varmuuden vuoksi pois on nyt otettu.

Päivittäin pennut saavat juosta koko kämpässä unien välillä useita tunteja. Tekee hyvää lihaksille ja samalla sosiaalistuvat kaikkiin kodin ääniin. Omaan aitaukseen vien omaan rauhaan unille kun alkavat yksi toisensa jälkeen nukahtaa olohuoneen lattialla tai Namin pedille. Pennut eivät malta nukkua jos Nami tai Lyyli käyvät jatkuvasti tarkkailemassa pentuja samassa huoneessa, siksi rauhoitan nukkumistilanteet täysin; valot kiinni ja huoneen ovi kiinni. Pennut kyllä ilmoittelevat itsestään kun heräävät. Pennuilla on myös suhteellisen tasainen päivärytmi jolloin tiedän milloin ne suurinpiirtein heräävät ja milloin niillä on nälkä.

Kasvavan pennun niin fyysinen kuin henkinenkin kasvu voi häiriintyä jos sen ei anneta nukkua rauhassa. Perheen toiset koirat eivät saa päästä häiritsemään pennun unta, sillä pentu ei väsymyksestään huolimatta välttämättä malta nukkua toisen koiran leikkiinkutsujen vuoksi. Myös lapsia tulee opastaa tai pitää pentu erillään toisessa huoneessa tai omassa rauhallisessa paikassaan.

Pennut syövät neljä kertaa päivässä aamulla vaihtelevasti 5-8 välillä (riippuen siitä kuinka myöhään ovat viimeisen ruuan illalla saaneet), aamupäivällä 9-12 välillä, iltapäivällä 16-19 välillä ja ennen nukkumaan menoa 21-23 välillä. Pennut ovat syöneet nyt myös normaalin turvotetun Robur puppy XL ruoan lisäksi naudanjauhelihaa, piimää, välillä raejuustoa, maitohappobakteerijauhetta, satunnaisesti puhdasta glukosamiini nivelravinne jauhetta, sekä vaihtelevasti Nutrolin öljyä ja lohiöljyä. Liiallista maitotuotteiden antamista tulisi rajoittaa etteivät saa liikaa kalsiumia. Ensimmäistä kertaa saivat tänään rustoluita. Annoin varalta samalla vähän Canikur tahnaa eli maitohappobakteerivalmistetta ettei menis masut sekasi pienillä. Kaikki uudet raaka-aineet ruokavaliossa kun vetävät masun hyvinkin nopeasti veteläksi ja ripuli pienillä pennuilla voi aina olla kohtalokas. En halua ottaa mitään riskejä sen suhteen.

Ensi viikolla mennään ulos vähän haistelemaan ulkoilmaa ensimmäistä kertaa.

Torstaina kävivät kaikki eläinlääkärin tarkastuksissa ja sirutuksissa. Kaikki pennut terveitä. <3

Vähän huonosti on tullut nyt laitettua kuvia kun kameran laturi oli hukkateillä ja koko tämä viikko on istuttu taas koulun penkille, sen minkä olen ehtinyt. Ensi viikolla pennuista taas yksilökuvia luvassa.
Vielä kaksi viikkoa siihen, että pennut täyttävät 8 viikkoa, jolloin myös koko lauma alkaa pikkuhiljaa yksi toisensa jälkeen lähteä omiin koteihin. Vaikea kuvitella kuinka hiljaista täällä kotona sitten on kun Nami vain jää pitämään meille seuraa. Hilma kotiutuu meille taas maaliskuussa. Välissä käydään vähän rentoutumassa ilman koiria Rukalla. Lennot pohjoiseen ja koiranhoitaja varattu kotiin onneksi hyvissä ajoin ;)


Big Ben

Big Ben

Bono ja Lyyli leikkii

Boris Jr rustoluun kimpussa

Boris Jr.

Bruno ja Bono

Boris Jr. ja Big Ben

Melkein koko porukka syömässä rustoluita, yksi oli vielä imuttelemassa Namin tissillä

Boris Jr. ja Big Ben

Lyyli ja koko lauma

Nami ja pennut syömässä

Ruuhkaa ruokakupilla. Etummaisena Bono ja Big Ben, takan Brock ja Bruno

Bono, Big Ben, Bruno

Kuusiviikkoset tyytyväisenä vielä tissillä