Sivut

maanantai 24. marraskuuta 2014

Namin tiineys

 
Kansainvälinen muotovalio, FI MVA, SE MVA, EE MVA Ilopillerin Geisha
"Nami"
 
Lonkat: C/B
Kyynärpäät: 0/0
Sydän: ok
 
X
 
Maxento Bentley
 "Boris"
 
Lonkat: B/B
Kyynärpäät: 0/1
Sydän: ok
Näyttelyt: 1 x SERT, 2 x ERI 

 
 
 
Meille on syntymässä bordeauxindoggi pentuja joulukuun puolessä välissä. Terveistä, hyväluonteisista ja näyttelyissä palkituista vanhemmista. Tuleville pennuille etsitään luotettavia sijoitus ja omistus koteja. Sijoituspentu sijoitetaan lähialueelle (n.100km säteellä) yhteistyökykyiseen ja mahdollisesti myös näyttelyistä kiinnostuneeseen kotiin.
 
Laskettuaika on 14.12 (63vrk). Nami on ultrattu tiineeksi 25. tiineysvuorokausi. Ultrassa näkyi ainakin kolme pentua.
 
Nami on ikänsä puolesta erittäin hyvässä kunnossa ja siksi uskalsin astuttaa Namin vielä 5v 8kk iässä. Nami ei ole ensisynnyttäjä ja edellinen synnytys ja tiineys meni hyvin. Kävimme kysymässä asiasta myös eläinlääkärin mielipidettä, eikä hän asialle nähnyt esteitä.
 
Tiineys on nyt vuorokausissa 43 ja tähän asti kaikki on mennyt hyvin. Se on pirteä, mutta hellyydenkipeä. Namille ruoka ja juoma maistuu todella hyvin. Juoma maistui niinkin hyvin, että huolestuin jo sen runsaasta juomisesta. Kävimme varmuuden vuoksi viemässä lääkäriin pissanäytteen, jossa kaikki oli hyvin. Ei tulehdusta, eikä sokeriarvoja koholla. Namilta otettiin samalla myös verikoe, jossa kaikki oli normaalia. Lääkäri kehuikin, että Namilla maksa-arvot, tulehdusarvot, punasolujen tilavuusosuus, sekä peruselinarvot olivat ihanteelliset. Samalla kuunneltiin sydänäänet ja hengitysäänet, jotka myöskin olivat normaalit. Samalla katsottiin ultralla että pennuilla on masussa kaikki hyvin, ainakin kolme pentua nähtiin, joilla sydämmet sykkivät hienosti! Lääkäri oli sitä mieltä että odottavaa äityliä nyt vain janottaa normaalia enemmän, kuten raskaana olevia naisiakin monesti janottaa. Oli kyllä mieltä rauhoittavaa nähdä että kaikki tosiaankin on hyvin. Nyt vain odotellaan vielä muutama viikko synnytykseen. :)
 
 
Namilla oli eilen 6 v synttärit! Chic's Joy ensimmäinen pentue täytti 18.11 kolme vuotta. Synttärisankarit äippä Nami huiskuttaa ja tytär Hilma illistää.
 
 
Nami jäi tänään äippälomalle, joka tarkoittaa sitä, että Hilma lähti Raaheen minun vanhemmille hoitoon. Hilma on hoidossa siihen asti että pennut ovat luovutusiässä. Hilma saadaan toivottavasti hieman ennen pentujen luovutusta takaisin pentujen sosiaalistamis tehtäviin.
 
Pentulaatikko meille on tulossa tilaustyönä piakkoin, ja kohta aletaan laittaa pentuhuonettakin kuntoon. Pennut syntyvät ja elävät siis meidän makuuhuoneessamme, josta tehdään kokonaan pennuille tarkoitettu huone.
 
 
Blogia pyrin päivittämään kunhan saadaan koiravauvat maailmaan!