Sivut

maanantai 13. toukokuuta 2013

Pennut 5 vkoa ja kuulumisia

Pennut kasvaa kovaa vauhtia ja ikää on nyt 5 viikkoa. Pentuja on paljon käsitelty, pidelty sylissä ja leikattu kynsiä, että tottuvat käsittelyyn. Päivisin aina kun heräilevät niin pääsevät juoksentelemaan lattioille. Hyvää sosiaalistamista kun ympärillä hyrrää ihmisiä, pesukone jyllää, toiset koirat kattelee koiraportin toiselta puolelta, lisäksi pääsee kunnolla lihakset kehittymään pennuilla kun on tilaa liikkua. Kovasti juoksentelevat ja leikkivät jo leluillakin. Äkäsiä ja rohkeita kakaroita. Tänään oli sen verran hieno ilma ja tarpeeksi lämmintäkin, että porukka kävi ensimmäistä kertaa ulkoilemassa. Alkujännityksestä ku pääsivät niin juoksentelivatkin jo pitkin pihaa ja kaivelivat kukkapenkkiä.

Ulkoilusta, sekä pennuista 4. ja 5. viikon ikäisenä tulossa kuvia kunhan saan laitettua koneelle.

5.vkoa ikää
 

Hilma ja Nami oli koko viime viikon vapusta lähtien vanhemmilla hoidossa kun itse olin kesälomailemassa Turkissa. Lyyli puolestaan oli siskoni Tytin luona Kauhajoella. Rita äippä oli jo alkanu tottuun isompiin kavereihin vaikka aluksi meinaski vähä pipo kiristää. Rita on aika tarkka ollut pentujen suhteen ja Namilla ja Hilmalla ei oo mitään asiaa pentujen luo. Lyylin hyväksyy jo leikkimään pentujen kanssa. Ihmiset on päästänyt pentujen luo mutta kovaa mekkalaa tuo pitää kun vieraita tulee.


Hilman, Namin ja Lyylin kanssa kotiuduttiinki perjantaina takaisin Ouluun. Näyttelyilmottautumisia pitäis alkaa tekemään. Meillä seuraavana vuorossa olis varmaankin Oulun näyttely. Senni on ilmoitettu Tuuriin näyttelyyn ja Ruuti Kemiin ryhmänäyttelyyn kesäkuulle.

Namin "pennut" täyttävät 18.5 sen 18kk ja tulevat viralliseen lonkka- ja kyynärpää kuvausikään. Eli aikoja saa kovastikkin alkaa jo varailemaan. Hilmalle pyrin ajan saamaan mahdollisimman pian ja huomenna aionkin aikoja soitella tuohon ell.asema Akuuttiin. Vähän venähti tuo ajan varaaminen mutta eipä tuolla nyt niin hätä ole. Muistuttaisinkin muitakin kasvattien omistajia varailemaan aikoja ja ilmoittelemaan kun kuvat on otettu niin laittelen takaisinmaksua tulemaan keiden kanssa on siitä sovittu! :)


Alma kasvatilta saatiin kuulumisia ja kuvia. Tyttö on kasvanut kovasti ja näyttää hienolta! Painoa 54kg ja ikää kohta 18kk. Kiitos Ellulle ja Mikolle kuvista!

Alma ja Mikko