Sivut

torstai 9. elokuuta 2012

Viro Pärnu 3-5.8.2012

Perjantaina lähti lautta aamulla klo 7.30. Yö oltiin ajettu Oulusta Helsinkiin ja takana oli muutaman tunnin huonot yöunet autossa. Onneksi saatiin ottaa koirat mukaan laivankannelle, nimittäin lämpötila autokannella oli tukahduttavan kuuma. Päivällä klo 14 jälkeen alkoi kehät Pärnussa (9. ja 5. ryhmän erikoisnäyttelyt). Oltiin hyvissä ajoin paikanpäällä, koirille annettiin matolääkkeet näyttelyn eläinlääkärin valvonnassa ja merkinnät laitettiin passiin. Lämpöä tais parhaimmillaan olla 28 astetta ja koirat oli aika läkähdyksissä, mutta päivästä selvittiin ja vieläpä hyvin tuloksin ja mielin. Lyyli osallistuikin ainoastaan perjantain näyttelyyn. 

Tuloksena oli NUO ERI, PN4, SERT

Tuomari: Ligita Zake

Arvostelu: "Very feminine bitch, comp. enough. Good type of head. A bit wide ear set. Too short tail. Enough volumed body. Well angulated. Moves well. Good temperament"

Lyyyli <3
Plöö siinä teille!
Lauantaina oli taas tukahduttavan kuuma ilma ja Nami oli taukoamatta huohottanut kaksi päivää ja edellisen yön. Aloin jo huolestumaan. Nestetasapainoa testasin niskanahkoja nostamalla ja ikenien väriä tarkistamalla. Ja koira kuitenkin joi melkein niin paljon vettä kuin sille vain antoi. Niiden perusteella kaikki näytti olevan vielä ok, mutta kyllä omasta koirasta näkee kun sillä alkaa olla liian tukahduttavat oltavat. Juotin siis tosiaan mahdollisimman paljon vettä ja pidin viilennyspantaa. Päivä meni ihan penkin alle ja Nami ei ollut mielestäni yhtään oma itsensä. Lisäksi tuomari ei muutenkaan tainnut tykätä Namista, eikä Namin vielä aavistuksen löysistä äityistisseistä. Joo-o en tiennyt että tällaisia tuomareita on jotka kattoo koiran tissejä, mutta näköjään.. Tuomari oli venäläinen ja arvostelukin oli valitettavasti venäjäksi. Raimo hotellimme pitäjä sai meille onneksi jotain arvostelusta suomennettua.

Tuloksena oli VAL EH

Lauantailta

Lauantaina kun tultiin näyttelystä hotellille päästin Namin samantien uimaan  ja silloin alkoi vähän kuumuus helpottaa. Lisäksi hotellissa oli onneksemme ilmalämpöpumppu, jonka hoksasimme laittaa päälle vasta lauantaina ja saimme sillä huoneilman huomattavasti viileämmäksi.

Meillä tosiaan oli aivan mahtava hotelli n.30km kilometrin päässä Pärnusta, jossa koiria sai pitää irti ja lammessa pääsi uimaan. Me ihmiset päästiin myös uimaan ja saunomaan. Isäntäväki puhui suomea ja valmistivat meille mahtavan illallisenkin. Hotellilla oli vain muita suomalaisia koiranäyttelyihmisiä ja koiratkin pääsi leikkimään pihalla keskenään. Oli kyllä kertakaikkiaan aivan mahtava hotelli koiraihmisille.  

Lyyli ja shiba kaveri

Sessut uimassa
Lyyli ja Annen koira Tora (Ilopillerin Iki-Oma)
Annen koira Jymy (Ilopillerin Jukka-Poika)

Hotellin pihalta. Nami, Lyyli ja Jymy (Ilopillerin Jukka-Poika)
Jymy, Lyyli ja Nami

Annen koira Nappi (Secret Lines Creme Caramel)

Sunnuntaina annoin vielä Namin uida ennen näyttelypaikalle lähtöä, enkä kuivannut sitä ollenkaan, että varmasti pysyy mahdollisimman pitkään viileänä. Autosta mentiin suoraan varjopaikalle ja Namin päälle laitoin Annelta lainatun märän ja kylmän froteemanttelin. Lämpöä oli 28 astetta, mutta tällä kertaa Nami ei ollut onneksi ollenkaan niin läkähdyksissä kuin edellisenä päivänä. Eikä edes huohottanut enää samalla tavalla. Tuomarina oli lauantaina sympaattinen vanhempi mies, joka käsitteli koiria mukavasti. Sunnuntai siis sitten meni paljon paremmin ja saatiin se mitä lähdettiin hakemaankin eli Viron valio ja viimeinen Cacib saatiin kansainväliseen muotovalioarvoon JEEJEE!!! Päästiin hyvillä mielin ajelemaan kohti Tallinnaa ja lauttaa. Yö päästiin vielä viettämään Vantaalle Sokos hotelli Flamingoon, jossa odotti mukavan tilava huone ja koiratkin sai oikein tervetulopaketit.

Tuloksena oli VAL ERI, SERT, CACIB, VSP, VIRON MUOTOVALIO
&
KANSAINVÄLINEN MUOTOVALIO

Tuomari: Jo Schepers

Arvostelu: "3 years old. Nice bitch, nice head. Good ears. Strong and typical topline. Good for chest & ribs. Good muscled. Strong legs. Good feet. Movement ok. Good temperament."

Nami vaanii palloa

Tällä reissulla täyttyi meidän tavoitteet Namin osalta. Mahdollisesti ollaan suuntaamassa vielä muutamaan näyttelyyn syksyllä/talvella Namin kanssa. Ehkä Helsinkiin vuodenpäätös näyttelyyn ja mahdollisesti Liettuaan näytelmiin. Keväällä meillä onkin Namin osalta mahdollisesti muita suunnitelmia ;)


Tässäpäs muuten vielä Unan Oulun näyttelyn arvostelu, jonka lupasin laittaa:


Ruuti, Hilma, Una

'' 7 months, well developed. Nice head expression. Excellent eyes and ears. Correct front (?). Excellent top line, rib cage, angulation and tail. Strong bones, good feet, well tempered. Fluent movement. Very promising.''

Tuomari: Rajic Branislav, Slovenia

Una näyttää olevan meidän Namin tytöistä tällä hetkellä lupaavin kakara, mielenkiinnolla odotellaan mitäs neidistä kehittyy. Una, Ruuti ja Robi onkin ilmoitettu Limingan 2.9 olevaan näyttelyyn junioriluokkaan. Ehkä me Hilmakin johonkin näyttelyyn vielä syksylle ilmoitetaan, mutta mun puolesta saa vielä kovastikin kehittyä ennenkuin sitä kannattaa viedä.

Lyyli ilmoitettiin Helsinkiin mastery syysnäyttelyyn, joka on 1-2.9.

Näin meillä!