Sivut

lauantai 25. huhtikuuta 2015

Tokoilua, näyttelytreeniä ja massakuuria

Kesää kohti paukutetaan ja pennut kasvavat hurjaa vauhtia. Olen saanut seurata Uunon (Hjärtekulla Waterloo) ja Boriksen (Chic's Joy Boris Jr. Le Brun) kasvua koko kevään, joka on ollut todella hienoa. Useamman kerran ollaan vierailtu Piian eli Boriksen omistajan luona. Mukana on ollut Uunon omistaja Maria ja myös Viljon (Chic's Joy Le Big Ben) omistaja Elina.

Monessa mätsärissä ollaan myös oltu mukana ja aina on jollekkin menestystäkin tullut! Lisäksi Hilman kanssa ollaan tokoiltu Koirakoulu Kompassin kursseilla. Myös Uuno ja Viljo ovat Kompassin kursseilla. Lisäksi ollaan oltu Hilman ja Uunon kanssa Klaukkalassa Bullmastiffit & Mastiffit Ry:n näyttelytreeneissä. Ohjelmaa on siis riittänyt jokaiselle kevät viikolle ja viikonlopulle.

Piiasta ja Mariasta on kehkeytyny todellisia ystäviä minulle tämän kevään aikana. Mitäpä sitä voisi enää enempää toivoa kuin että omien sijoitus pentujen omistajista tulee hyviä ystäviä, joilla on samat kiinnostuksen kohteetkin. Aina saa metsälenkille ja mätsäriin kaverin mukaan!


Boris

Uuno

Pojat

Pojat<3


Meillä täällä on ollut Hilmalla 3,5v massakausi päällä, että saataisin tuolle duracell pupulle vähän muutakin ympärille kuin lihasta ja nahkaa. Helppoa se ei ole ollut aktiiviselle koiralle, joka säännöstelee itse omaa syömistään. Hilma on ollut näyttelyissä todella sporttisessa kunnossa, eikä menestystä juuri ole tullut, tiedä tuleeko sitä massallakaan mutta yritetään!

Nyt päätettiin kuitenkin sitten tehdä asialle jotain ja pari kuukautta ollaan oltu kunnon teho kuntokuurilla, juoksemista, mäkijuoksuja ja vaihtelevassa maastossa liikkumista. Vielä kun uimaan päästäisiin. Lisäksi ruoan määrää on pikkuhiljaa nostettu ja lisätty rasvaa ja lihaa joukkoon enemmän.

Korostan kuitenkin että tällaista "massakuuria" ei nuorille koirille toteuteta, ettei sitten kävisi kasvun kanssa hullunkurisesti niin että luusto tai nivelet kärsii. Vain aikuiselle täysikasvuiselle borkulle, tarpeen mukaan ja varovasti aloittaen, ei yhtäkkisesti liian raskasta ja tulee myös huomioida koiran terveydentila. Toki uinti ja vaihtelevassa maastossa kevyt kulkeminen on kasvavalle borkulle mainiointa lihaksia kehittävää liikuntaa.

Hilmalle on nyt sitten kuitenkin aika nopeasti alkanut kehittymään lihasta ja vyötärölinjakaan ei ole enää niin jyrkkä. Tyytyväinen olen itse tuohon muutokseen, mutta se nähdään riittääkö se näyttelyyn. Hilma on hieno esiintyjä, vaikka itse sanonkin. Se liikkuu epä bordeauxindoggimaisesti reippaasti ja nopeasti pitkällä askeleella, pää ylväästi ylhäällä ja asettuu itse lähes virheettömästi seisomaan oikeaan asentoon. Hilma on aina ollut huomattavasti helpommin käsiteltävä kuin Nami, mutta oletan että Kannuksen koirakoulu taustalla on pitkälti asian kanssa jotain tekemistä. Esiintymisestä ei siis meidän menestys pitäisi jäädä kiinni.

Hilmalla massa ei ole kertynyt yhtä helposti kuin Namilla. Namilla varsinainen massakausi koostui reilun 2.vuoden iässä lähinnä mäkijuoksuista, leikeistä ja hieman lisääntyneestä ruuan määrästä. Massa kertyi huomattavasti helpommin ja alla kuva Namista parhaimmassa kunnossa ja kunnosta ennen massakautta. Lihasta on, mutta ei juurikaan läskiä. Toki myös koiran kehittyminen, ikä jne vaikuttaa. Borkku ei välttämättä ole kropaltaan valmis vielä 3 vuotiaanakaan..

Kysehän ei kuitenkaan siis ole siitä että koiraa syötetään kuin syöttöporsasta läskiksi, vaan myös lihaksia kehittävää liikuntaa tulee olla sopivissa määrin. Toki voi mennä sieltä mistä aita on matalin ja syöttää sen koiran syöttöporsaaksi. Niitäkin näkee.. Mutta ei ole kovin fiksua koiran terveyden kannalta. Minun puolesta saa näyttelyt olla käymättä jos ei muuten massaa saada. Meille ei näyttelymenestys kerro koiran arvoa.

Mutta alla vähän esimerkkiä ensin Namista ja sitten Hilmasta.

Ennen massakuuria

Nami massakuurin jälkeen. Varsinkin etuosan lihakset korostuu,

Ja Hilmasta:

Pari kk sitten. 

Pari kk sitten vatsalinja korostuu ja kylkiluut näkyy.

Hilma nyt:


Vatsalinja on kuroutunut

Etuosaan on tullut lihasta lisää

Lopuksi vielä pari kuvaa Porvoon Match Showsta

Boris ja Hilma mätsärissä.

Koko konkkaronkka; Uuno, Hilma, Boris ja Nami